Karşıyaka Lisesi Romanya'da

Karşıyaka Lisesi Erasmus+  Projesi için 5. Hareketliliğini  Romanya'ya gerçekleştirdi.

Karşıyaka Lisesi "Good Morning Europe" adlı  Erasmus Projesi kapsamında 10-14 Şubat 2020 tarihleri arasında Romanya'nın Falticeni şehrinde bulunan  "Colegiul National Nicu Gane" okulunu ziyaret etti.  Radyo yayını aracılığı ile kültürler arası diyaloğun hedeflendiği projemizin bu ayağındaki konu "Spor ve Hobi" idi.

"Spor" başlığı nedeniyle tüm ülkelerin geleneksel sporlarının tanıtıldığı sunumların yapıldığı 5. hareketlilikte öğrencilerimiz Atlı Cirit, Atlı Okçuluk ve Yağlı Güreş ile ilgili fotoğraf ve video görüntülerinin de olduğu bir sunum yaptı. Böylece ülkemizin geleneksel sporlarını diğer proje ortağı ülke öğretmen ve öğrencilerine tanıtmış olduk.

Okul Müdürümüz Fikret Arıkel Başkanlığında ve Beden Eğitimi Öğretmeni Serpil Ulu'nun koordinatörlüğünde gerçekleştirilen Projemizin Romanya hareketliliğine İngilizce Öğretmenimiz Mustafa Bahar ve 6 öğrencimiz ile birlikte katıldık.  Fransa koordinatörlüğünde yürüttüğümüz projede İtalya'dan 2 okul olmak üzere Romanya ve İspanya da yer alıyor.

Bir sonraki ve son hareketliliğimiz İtalya'nın Terme şehrinde bulunan "ITCG E.Mattei" okuluna 5-10 Mayıs 2020 tarihleri arasında yapılacak. Hareketliliğin ana başlığı "Avrupa ve Ortak Geleceğimiz"  olacak. Projemiz Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenmektedir.

18-02-202018-02-202018-02-202018-02-2020

Yayın: 18.02.2020 - Güncelleme: 18.02.2020 11:40 - Görüntülenme: 277