İZMİR / KARŞIYAKA - Karşıyaka Lisesi

Ekm

Karşıyaka Lisesi yeni bir uluslar arası projeye daha imza atıyor. Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya Projesi Okul Müdürümüz Şafak Yılmaz destekleriyle öğretmenlerimiz Serpil Ulu ve Gün Eskiizmirliler tarafından yürütülüyor. Karbon ayak izimizi azaltmaya yönelik proje kapsamında ilk olarak 12 Alman öğrenci ve 2 öğretmeni Kasım ayı sonunda okulumuzda ağırlayacağız. “We go green - Our ecological footprint. Reduce it. Now!” adını taşıyan ve Almanya’nın Herne kentinde bulunan “ Mulvany Berufskolleg” koordinatörlüğünde gerçekleştirdiğimiz Proje kapsamınd, 20-24 Ekim tarihlerinde hazırlık toplantısına gelen İlka Günther ve Fuat Güngör’ü okulumuzda ağırladık ve proje programını netleştirdik. Kasım ayı sonunda 12 Alman öğrencinin katılımıyla ilk hareketlilik İzmir’e yapılacak. Karşıyaka Lisesi öğretmen ve öğrencileri isan Nisan 2024’de Almanya’ya gidecek.

Proje; Türk-Alman Gençlik Köprüsü Derneği’nin destekleriyle, Avrupa Birliği tarafından ortak finanse ediliyor.

Gençlik Köprüsü- Türkiye Almanya Türkiye ile Almanya arasındaki okul ve gençlik değişimleri için temel danışmanlık ve finansman kuruluşudur. Türkiye ve Almanya’dan gençlerin karşılaşması, yeteneklerinin geliştirilmesi ve sosyal katılımı hedefleyen dernek, gençlerin sosyal hayata katılımını ve Türkiye-Almanya arasındaki ilişkilerinin olumlu şekillenmesini destekliyor.

Gençlik Köprüsü, Düsseldorf merkezli kâr amacı gütmeyen bir kuruluştur. Ortağı olan Stiftung Mercator tarafından 2012 yılında kurulmuştur. Gençlik Köprüsü, kamu ve özel fonlarla finanse edilmektedir. Alman Dışişleri Bakanlığı, Gençlik Köprüsü’nü 2023 yılında kurumsal finansmana devretmiştir. Stiftung Mercator, Ocak 2012’den Aralık 2027’ye kadar Gençlik Köprüsü’ne 11 milyon Euro kadar bir kaynak sağlamaktadır. Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Çocuk, Aile, Mülteciler ve Uyum Bakanlığı, Gençlik Köprüsü’nü yıllık 60.000 Euro’ya kadar desteklemektedir.

10 Kasım ATATÜRK'ü Anma Günü ve ATATÜRK Haftası